Apotheek

Wij hebben een uitgebreide apotheek, die met zorg wordt beheerd. De apotheek omvat: voedingssupplementen, vlooien-, teken- en wormenbestrijdingsmiddelen, medicinale shampoos, ontstekingsremmers/pijnstillers, hartmedicatie, anti-allergie medicatie, incontinentie medicatie, anti epileptica, medicijnen voor het maag-darmkanaal, oorzalven, oogmedicatie en natuurlijk antibiotica.

In verband met het nieuwe antibioticabeleid beperken we het antibioticagebruik tot het minimum. We proberen het eerst met mildere medicatie, wat vaak afdoende is of kweken eerst de bacterie, zodat we heel gericht antibiotica in kunnen zetten. Volgens de wet mogen antibiotica houdende producten niet meegegeven worden zonder dat de patiënt door een dierenarts is gezien.

Voor oog- en ooraandoeningen is het noodzakelijk dat de patiënt door de dierenarts gecontroleerd wordt, in verband met mogelijke beschadigingen op het oog of beschadigingen aan het trommelvlies waardoor zalven gevaarlijk kan zijn voor uw huisdier.

Naast de apotheek hebben we een uitgebreid assortiment aan voedingen voor huisdieren. Dit zijn allemaal voedingen, die met een medische indicatie gevoerd mogen worden. Een groot deel daarvan zijn niet in de dierenwinkel verkrijgbaar. Het gaat om verschillende merken voeding voor blaasklachten, nierproblemen, gewrichtsproblemen, overgevoeligheden van huid en maag-darmkanaal, overgewicht en suikerziekte. Omdat we verschillende merken hebben, is er bij verschillende aandoeningen wel keuze en afwisseling mogelijk.