Röntgen - de mogelijkheden van een plaatje

Röntgenfoto's zijn onmisbaar in de dagelijkse diergeneeskunde. Vooral voor het in beeld brengen van botten, longen en gebitten gebruiken we röntgenfoto's.

Bij botbreuken en kreupelheid, die maar niet wil verdwijnen, geeft het vaak meer duidelijkheid over wat er aan de hand is en wat er verder moet gebeuren (ontstekingsremmer/pijnstiller, spalken of operatie). Bij oudere dieren brengen we artrose in beeld en kijken wat we kunnen verwachten als we gaan behandelen.

De longen lenen zich beter voor een röntgenfoto dan voor echografisch onderzoek, omdat er veel lucht in zit. Bij hoestende dieren kunnen we beoordelen of de oorzaak voor het hoesten in de longen zit of niet en bij dieren met (een verdenking op) kanker willen we weten of er sprake is van uitzaaiingen ja of nee.

Wij maken bij dierenkliniek Makker gebruik van een digitaal röntgenapparaat. Hiermee kunnen we op een snelle manier röntgenfoto's ontwikkelen die van goede kwaliteit zijn. We kunnen deze foto's makkelijk doorsturen voor overleg met specialisten of aan de verwijzend dierenarts.

Wij beschikken ook over een dentale- digitale röntgen, hiermee kunnen wij tijdens een gebitsbehandeling röntgen foto's maken om de wortels te beoordelen.


Ga terug naar diensten