Doorverwijzingen

Voor meerdere klinieken in en rondom Den Haag krijgen wij verwijzingen voor, scopieën / echo’s en röntgenfoto’s. Uw eigen dierenarts ontvangt van ons een uitgebreid verslag zodat uw dier de juiste behandeling kan krijgen door uw eigen dierenarts. Moment dat u een afspraak bij ons heeft gemaakt stelt u uw eigen dierenarts op de hoogte van de data en tijd, zo kunnen wij op tijd alle gegevens ontvangen van uw huisdier.

 

Echo:

Voor de beste kwaliteit echo is het belangrijk dat uw huisdier nuchter is, dit betekend 12 uur van te voren geen eten en 2 uur van te voren water weghalen. Bij een echo van de blaas is het fijn als uw dier een volle blaas heeft, haal bij de kat 3 uur van te voren de bak weg en laat de hond laatste 3 uur niet uit.

 

Röntgenfoto’s:

In principe worden de röntgenfoto’s bij een wakker dier gemaakt. Moment dat een dier extreem pijnlijk is of zich niet laat behandelen kan het zo zijn dat uw dier een kleine sedatie krijgt. Houdt uw huisdier hierom voor de zekerheid nuchter.

 

Scopie slokdarm/maag/dunne darm:

Het is in belang van het onderzoek dat uw dier 24 uur nuchter is. Dit betekent 24uur lang geen eten en tot 2uur voor de scopie water. Dit is omdat wij anders slecht zicht hebben met de camera en geen goede biopten kunnen afnemen.

 

Scopie dikke darm:

Het is van belang voor het onderzoek dat de darmen volledig leeg zijn om goed beeld te krijgen en biopten af te nemen. Uw huisdier mag 48 uur voor de afspraak niet meer eten, maar wel drinken. U ontvangt een medicijn dat u op kunt halen bij de apotheek voor het laxeren van de hond. De instructies hiervoor ontvangt u op het moment dat u de afspraak heeft gemaakt door uw eigen dierenarts.


Ga terug naar diensten